středa 8. srpna 2012

ČOKÝNEK A VČELA....

Včera byl náročný den....
Ráno jsem šla s Čokýnkem na zahrádku zalít a nafotit si své medvídky.Nebyli jsme tam ani 5 minut,když ten můj maličký pejsek zaknučel a za 2 minuty už se dávil a zvracel a z tlamičky mu šla jen pěna.Popadla jsem ho do náruče a pelášila domů.Doma knučel a pajdal na pacinku a stále se snažil někam zalézt.Se synem jsme mu packu prohlíželi a našli jsme včelí žihadlo které jsme jen zlehka vyškrábli aby jsme mu tam nevymáčkli jed.Mysleli jsme že jsme byli úspěšní ale po chvilce už měl po tělíčku růžové flekance jakoby štípance od komárů--lítal mě tu po celém bytě a snažil se podrbat o koberce.Za chvilenku až se mu to slilo a byl celičký flekatý všude a stále se to rozšiřovalo.Tom na rybách až na přehradě ale hned balil a jel domů --mezitím mě zajistil odvoz k veterináři.Náš nejbližší veterinář ale pobývá momentálně v lázních a tak jsem obvolávala okolí.Ve Vrchlabí jsou veterináři 2 a na oba jsme slyšeli vždy jen chválu--- ale ouha prostě ordinační hodiny mají až od 14.00 hod a tak se se mnou nikdo nebavil.Zavolala jsem tedy do Hostinného k veterináři a úplně jiný přístup--také ordinoval od 14.00 hodin ale řekl mě at pejska popadnu a jedu.Dostal nějaké kortikoidy a  calcium pod kůži.Bylo vidět jak se mu ulevilo a tak jsme spokojeni jeli domů.Po půl hodince tu běhal znovu a  snažil se drbat opět  o koberce a koukám že mu opuchá čumáček a na hlavičce má samou bouli a i tlapičky mu natékali.Takže opět telefon a opět jsme vyrazili k veterináři.Ten říkal že takto opačný průběh ještě tam nikdy neměl--dostal ted calcium přímo kanilou do žíly--půl hodinky jsme tam ještě čekali a bylo vidět že už odpuchá.Veterinář opravdu ochotný pomoci--prý máme volat kdyby něco i třeba ve 3 ráno a né čekat.Slyšela jsem na něho i špatné poznámky -- ale ode mne má opravdu velké plus.Na co mě je veterinář s luxusní ordinací když ho je třeba není k dispozici  :o(....
Naštěstí už  bylo dobře a večer už byl náš miláček psí opět ve své kůži.Žádné fotečky nemám -- neměla jsem vůbec ani pomyšlení nějaké pořizovat a tak si sem vložím fotečky ještě z porciunkolového víkendu když jsme byli ulevit svojim nožkám u Hasičů a Klárka tam s Čokym dělala foto-přehlídku :o)))
Měla jsem takový strach o toho mého chlupáčka ale dnes je už veselo :o)
Nepejskaři asi ted kroutí hlavou ale Ti co mají svého psího společníka a chlupatého mazlíka mě určitě chápou :o)
To jim to ale sluší že? :o)))





Kuk :o)



Klárka ještě prolézala hasičské auta a my odpočívali do půlnočního rozhovorů obrů ještě daleko to toho ještě spousty našlapem.... :o))))
Mějte krásné dny a pozor na včelky....
                                                 Martina

10 komentářů:

  1. Marti jsem ráda, že to nakonec dobře dopadlo. Ani nevíš jak moc ti rozumím. Já tu moji chlupatou bílou kuličku taky opečovávám. Prostě jednou patří do rodiny a je to člen rodiny. Tak Čokýnkoví posíláme pac a pusu. Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky ráda že to takhle dopadlo :o) A děkujeme pusa předána.Měj se moc moc hezky a spoustu krásných chvil s tvojí chlupatou kuličkou ti přeju :o)

      Vymazat
  2. Marti ,ani nevíš jak Tě chápu ,tak rychle přečtený příspěvek jsem ještě nečetla abych věděla ,že je vše OK!!!!!!!!!!!!!To víš já svou Betinku také moc miluji.Tak jsem ráda,že vše dobře dopadlo,Daja.

    OdpovědětVymazat
  3. Jejda Marti, tak to sis užila krušné chvíle. Hlavně, že se našel někdo ochotný a pomohl vám. Tak ať už je jen a jen dobře ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no bylo mě krušně opravdu ale už je dobře :o)a moc děkujeme :o)

      Vymazat
  4. Ježkovy voči, tak to byl teda mazec... já bych lítala stejně, pes nebo dítě, oba jsou členové rodiny a ikdyž teď žádného pesa nemáme, protože syn je alergický na zvířecí srst, naprosto tě chápu... mívali jsme kokršpanělku, která vosy a včely přímo lovila a měla pořád oteklou papulu, jak jí bodaly, ale nikdy takovouhle příšernou reakci... hlavně že to dobře dopadlo!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Zlatíčko malý, tak hlavně, že už je vše dobré. Plně chápu tvoji starost, vždyť i naše Baruška je náš pravý člen rodinný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Verunko jsou to prostě právoplatní členové rodinní :o)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komentáře :o)
Občas jsem ve skluzu trošku s odpovídáním ale čtu Vás všechny poctivě hned ♥