úterý 22. ledna 2013

NÁKRČNÍK PRO MNE :O)

Přeji Krásný zimní den :o)
Moje záda bolavá mě tedy tentokráte dávají zabrat.Jeden den se cítím že bych mohla skály lámat a druhý den se zase sotva pohnu.Bohužel objednání k odborníkům je na dlouho a tak musím do 12.února prostě vydržet.
Můj milý fotoaparátek mě také dal sbohem baterkami to prostě nebylo stále dokola jen píše prosím vypněte a zapněte.Ale posloužil věrně asi 8 let :o) No naštěstí byl doma ještě jeden postarší ale prostě děs.At jsem se snažila jak jsem se snažila pořádná fotečka se mě nedařila :o( Tomova dcerka Nicolka měla v pátek Maruritní ples --- no a to se prostě fotoaparát opravdu vyznamenal skoro všechny fotečky na nic :o( Naštěstí měli na focení i profesionála tak fotečky budou i pořádné.:o)
Dlouho jsme se tam ani kvůli mojim bolavým zádům nezdrželi :o(
 1. března nás ale čeká další Maturitní ples mého syna Milana a tak se musím do té doby dát už do pořádku.:o)
Ale abych se vrátila k fotoaparátu :o) V neděli jsme jeli na nákup a Tom mě neočekávaně takhle po vánocích překvapil a já dostala NOVÝ fotoaparát :o).Radost a dojetí převeliké myslela jsem si že to budu muset vydržet až k narozeninám které mám až v létě.... No ale asi jsem  nějaká hodná :o))))
Takže příští fotečky budou už s mojim novým foto-kamarádem.Musím se sním pořádně ještě seznámit už jsem ho študovala a je fakt prima--technika jde opravdu rychle dopředu :o)
Dnes tedy ještě poslední fotečky z foto-dědečka jelikož už je mám nafocené ještě před dárkem nového a mé modelce se už do nového focení nechce ale příště už z nového :o)
O víkendu jsem dokončila konečně i nákrčník pro sebe a je opravdu nádherně příjemný a teplounký.Pletený je úplně stejně jako ty předchozí akorát tento je z příze Zuzana od Vlniky :o)
Jako modelka mě posloužila né přílíš nadšená dcera Klárka :o)))





Dnes má přijet dcera s Justýnečkou.Už se na ně moc těším :o) Uháčkovala jsem Justýnce čepičku tak jsem zvědavá jestli jsem se trefila velikostně riskla jsem si to od oka tak uvidíme :o)
Mějte se krásně , prima a skvěle :o)
        Martina

22 komentářů:

  1. Martí, držím palce,ať záda tolik netrápí.....ikdyž sama mám teď v zimě "zádové" problémy.Nákrčník opět povedený (už mám také zakoupenou vlnu:-))...těším se nové fotečky z nového foťáku. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Evi. :o) A já už se těším na tvé fotečky tvého nákrčníku a přeju at těch zádových problémů je co nejméně :o)

      Vymazat
  2. Ahoj Marti...no, se zády si neradno zahrávat, to já znám. Moje hrudní páteř také občas pěkně stávkuje.
    Klárinka má tedy opravdu smutný výraz, my si vždycky na ty naše princezny něco vymyslíme viď? Ale nákrčník se ti moc povedl. Já mám teď rozpracovaný šátek. Měj se prima, pa Martina ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti děkuju moc -- dnes mám zrovna jeden z lepších dnů -dnes jen bolí už aspon nejsou zablokovaná :o)No výraz má opravdu Klárka smutný focení trvalo dlouho -- vůbec se nedařilo fotit ale ted už snad se bude fotit tím novým krásně :o)Měj se i ty prima :o)

      Vymazat
  3. Marti přeji at záda brzy povolí a jsi fit!Nákrčník je super!A v moc pěkné barvičce.Moc zdravím modelku:-)
    Hezké dny a at je brzy lépe přeje Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško moc děkuju za povzbuzení i chválu :o)Krásné dny i Tobě :o)

      Vymazat
  4. Teď budeš mít krček v teple a ještě by to chtělo nějaký velký šátek na záda, teplo léčí:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ Ajko už jsem se také zařekla že končím s honěním parády a na příští zimu bude pořádná horská bunda :o))))

      Vymazat
  5. Ahoj Marti, moc Tě zdravím..ať záda nebolí a nový foťáček dobře slouží!! Na plese vám to všem moc slušelo!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, koukám, co máme vše společné! Já taky v poslední době denně naříkám na záda, tedy na mou bolavou páteř a představ si, že jsem na den 12. února (jako ty) také objednána na vyšetření, tentokrát na magnetickou rezonanci. Tak uvidím, co mi nového najdou. Nákrčník je super, máš někde podrobnější návod? Myslím počet ok, délku atp.?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježurko tak to ti posílám energii at záda poleví a už nezlobí.Jak bolí záda bolí celej člověk....A budu 12.2. na Tebe myslet aby Ti nenašli nic a vše bylo v pořádku :o)
      Nákrčník dělám na dřevěných jehlicích ze silnější příze na 36 oček.První 4 očka pletu vždy hladce jak z lícové i z rubové strany a další střídám po 4 hladce a obrace a poslední 4 opět jen hladce.Délku jsem dělala tak že jsem si zkoušela vždy aby šel 2x omotat okolo krku on se stejně trošku povolí :o) Ale když budeš chtít poměřím Ti ho jak je dlouhý :o)

      Vymazat
    2. Marti, moc děkuji za radu, asi zkusím, mám tady silnější příze dost a dřevěné jehlice taky. Asi na chvíli přeruším můj přehoz, uvidím. Jinak toho 12. 2. vše v pořádku nebude, už jsem byla 2 x na CT a mimo jiné vyhřezlé 2 ploténky se nesrovnají zrovna jako výrůstky a zúžené kanálky, no co nadělám, roky přibývají....

      Vymazat
    3. Určitě zkus je to jednoduchý vzorek a rychle to přibývá :o) Tak to mne moc mrzí--tak aspon Ti přeju at tě to tolik nezlobí a nebolí.....

      Vymazat
    4. Marti, už mám kus upletený! Večer jsem se na to vrhla a uvidím! Děkuji za tip!

      Vymazat
  7. Ej,ej ... ty si nedáš povedať :D
    Musíš si naordinovať šetriaci režim.
    Ten nákrčník sa mi veľmi páči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Naniko za pochvalu :o) Ale já se šetřím doma jen tak mírně šolichám co je už nutně potřeba :o)

      Vymazat
  8. Marti,gratulace!!!!!!!A to ke všemu,nákrčníku,maturitě ,čepičce,určitě bude dobrá!!!!!!Jen ať jsi zdráva,také jsem na brufenu!!!Daja

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, je u vás ještě nějaký neopletený krček :o) Myslíš na všechny!
    Měj se hezky a drže se!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ještě by se jich našlo spousty :o))))) A moc Helenko děkuju :o)

      Vymazat
  10. Ahoj Marti,nákrčník je super. :-)Já jsem ho z této vlny háčkovala a je moc příjemný a krásně hřeje. Nicolce to moc sluší, líbí se mi ta poslední fotka. :-) S těmi zády je to otrava. Chtělo by to nějaké rehabilitační cvičení a masáže na uvolnění a nezapomínej na teplíčko. Držím palce ať je brzy líp! Dagmar

    P.S. Jakého nového kamaráda jsi dostala? Také přemýšlím o foťáčku, ale nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dagmar moc děkuju za milou chválu.Na rehabilitace už jsem objednaná u nás do rehabilitačního centra.Jen je dlouhá čekací doba než se tam na mě podívá ještě jejich lékař ....
      Kamaráda jsem dostala Olympuse sh-21 dala jsem odkaz do nového příspěvku :o)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komentáře :o)
Občas jsem ve skluzu trošku s odpovídáním ale čtu Vás všechny poctivě hned ♥