úterý 16. října 2012

SRAZ MUCHOMŮREK :O)

Včera jsem Vám slíbila že se pokusím nafotit mé muchomůrkové včerejší háčkované šílenství :o)
No nejdříve jsem měla v plánu že je vyfotím někde venku na pařezu v lese ale bohužel tady od rána jen a jen stále pršelo a tak jsem chtěla focení posunout na jiný den :o(
Klárka dobrá duše moje milovaná se oblékla že mě domů nějaký podzim z venku domů donese.No něco málo donesla a tak se focení nakonec uskutečnilo.
Sice stále s fotákem bojuju--nějak mě focení doma v místnosti moc nejde :o( Většina fotek není k použití....Snažila jsem se vyfotit i světýlko mé lucerničky a tam to byl tedy největší průšvih....
Ráda uvítám každou radu ohledně jak fotíte vy že máte fotečky tak krásné :o)






Přeji Vám krásné pohodové dny plné jen a jen samých skvělých zážitků :o)
                                                                                         Martina

32 komentářů:

  1. Ahoj Martinko!!!!
    Muchomůrky máš parádní a přinést si trochu podzimu domů byl velice dobrý nápad.Fotky máš pěkné,nemyslím,že potřebuješ moc rad.Já se s tím taky občas peru,ale protože mám dceru fotografku,dostávám spoustu někdy i nevyžádaných rad.
    Takže vím,že nejdůležitější je světlo,když je málo toho denního,tak prostě na focení použít nějakou silnější lampu,málo používám blesk...ten snad jen na makro fotky.No a při focení lampiček,svíček každá fotka je překvapení a prostě trvá,než se nějaká podaří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Blani nejprve za návštěvu u mne :o)A také za pochvalu a hlavně za rady k mému focení :o)Já používám blesk skoro pořád máme doma totiž toho světla opravdu málo--takže příště si radši na to focení rozsvítím :o)Bez blesku jsem fotila tu druhou fotečku zdála se mě nejprve moc tmavá--ale nakonec mě přijde z nich nejpřirozenější :o)

      Vymazat
  2. Milá Martino. Muchomůrky jsou skvělé Marti.
    S fotoaparátem taky někdy bojuji a když fotím občas s bleskem, tak se snažím, aby blesk nebyl na fotce vidět. Někdy informace "lovím" na internetu.
    Martino, měj se moc hezky a pohodově. Jarmila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilko moc děkuju :o) No zřejmě to bude opravdu tím bleskem --fotím sním skoro totiž pořád :o(.Měj se také moc krásně :o)

      Vymazat
  3. Martinko,
    máš doma krásně mochomůrkovatě! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, Marti, to je báječné muchomůrkovo! S fotkami jsem na tom dost podobně, na jednu povednou padne občas i deset a víc nepovodených... ještěže ty moderní foťáky mají paměťovou kartu, ze které jde mazat dle libosti :o) obecně při focení v místnosti vybírej to nejsvětlejší místo, se světlem pokud možno přirozeným, tj. z venku. Nenastavuj automatický režim, snaž se z nabídky foťáku vybrat vždy ten režim, který nejvíce odpovídá Tvým požadavkům a podmínkám. Auto režim téměř vždy použije blesk a pro focení detailů je nevhodný, záběr bleskem přesvětlí. Pro focení nočních světýlek vyber režim "Ohňostroj", pokud ho foťák má, nebo podobný. Pro noční focení je výborný režim např. "Západ slunce". Pro detailní focení pak režim "Květina" nebo "Text", těmito režimy se dají fotit nablízko detaily věcí. Při focení Čokyho použij režim "Rychle se pohybující předměty" nebo "Redukce pohybové neostrosti" nebo podobně. Než zmáčkeš spoušť, vždy jí jen přidrž, pokud máš kompaktní automatický foťák, záběr si automaticky doostří a Ty uvidíš, jak to bude vypadat, až spoušť zmáčkneš. Pokud Ti to nebude vyhovovat, můžeš záběr změnit, aniž bys zmáčkla spoušť, přiblížit nebo oddálit objektiv (zoom) apod. Snad Ti moje veskrze amatérské rady k něčemu budou. Focení zdar! Pá, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni moc děkuju za pochvalu mojich muchomůrek--jsem ráda že se líbí :o)A hlavně moc děkuju za tak báječný popis k focení.Máme dost tmavý byt a tak často používám blesk a už děvčata výše mě radily že to zřejmě bude tím.Hned příště jak budu fotit využiju tvojich rad.Ještě jednou moc děkuju.Já když zkouším fotit makro tak většinou to mám rozmazané asi s fotákem lezu moc blízko.... a lucerničku jsem fotila na režim svíčky ale příště zkusím ten ohnostroj :o) Ještě jednou Leni moc moc díky a přeju Ti úžasně pohodové dny :o)

      Vymazat
  5. Krásný mochomůrky, ta fotka s lucerničkou se mi moc líbí. Hezký den. Slávka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti, mochomůrky máš moc krásné. A s focením myslím poradila Lenička perfektně - i já jsem si tam vzala něco pro sebe a hned večer musím vyzkoušet - včera jsem také fotila lucerničku a moc mi to nešlo - tak uvidím jak to dopadne dnes.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruš děkuju za pochvalu muchomůrek :o) No tedy Lenča opravdu úžasně mě vše vysvětila--hned příště její rady využiju :o)Měj se krásně pohodově :o)

      Vymazat
  7. Marti, krásně se to u Vás červená! Muchomůrky jsou krásné a fotečky také... I já fotím pokus - omyl /jsem hodně netrpělivá.../. Nádherný podzim, pa Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Maruško :o)Snad příště podle rad už budou fotečky lepší :o)Většina fotek je u mne vždy nepoužitelná :o)))Tobě také nádherné podzimní dny :o)

      Vymazat
  8. Ahoj Martinko,
    muchomůrky tyhle háčkované miluju, takže si to tady užívám!!!
    Loni jsem muchomůrkovala o sto šest!!! !!
    A fotky máš hezké,
    já vím zcela určitě, že mi nejde moc fotit červená!!
    A světýlka,?? To je někdy pěkná rozmazanina...
    Měj se moc hezky
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Jarko :o)No moc mě muchomůrkování bavilo a hlavně jdou opravdu krásně od ruky :o)Příště budu zkoušet rady co jsem dnes dostala :o)Přeju Ti nádherné podzimní dny :o)

      Vymazat
  9. Tedy, Martinko, to se to krásně puntíkově červená. Moc hezká podzimní dekorace!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Ivčo--jsem ráda že se moje muchomůrky tak líbí :o) Měj se úžasně :o)

      Vymazat
  10. Marti, to je tedy nadělení! Hlavně z nich nedělejte smaženici :o) Moc se ti povedly! A to focení, to je boj. Nedávno jsem myslela, že nový foťák nepotřebuju, ale až když jsem ho dostala, vidím ten rozdíl...najednou jde i to, co dřív nepadalo v úvahu...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Heli :o)No už škemrám doma taky že by to chtělo lepší fotáček--ale zasím nejsem vyslyšena :o(Měj se krásně pohodově :o)

      Vymazat
  11. Marti, moc se ti povedly. O víkendu jsem se byli projít lesem a taky jsme jich pár objevili a byla jsem z nich nadšená. Vidět jich tolik najednou to byla opravdu krása. Jinak s tím focením. Základem fotografie je světlo. Takže co nejvíc používat denní světlo a na blesk ve foťáku skoro zapomenout, protože ten to vše jen přepálí. Dalo by se o tom mluvit hodiny. Záleží jak moc fotíš a třeba popřemýšlet o nákupu nového. Pá drahá Lea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Lei :o) no dnes jsem zkoušela fotit znovu a blesk jsem úplně vypnula...tak snad už mám fotečky lepší :o)Jak už jsem psala výše Helence tak doma škemrám o nový :o)Pá

      Vymazat
  12. Ahoj Marti,také se mi moc líbí Tvé ůžasné-jako živé muchomůrky,jsi prostě ůžasná háčkařka!!!!!!Focení mi problém nedělá i když mám obyč.foťák!Nepoužívám blesk a režim mám AUTO,zaostří mi to samo,uvidím čtverečky ,měly by být u prostřed,přidržím zpoušť a pak dohmátnu.Zoom používám je na přiblížení.To je celé,ostatně všechny děvčata co napsaly jsou dobré rady !Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Dajko za tvá milá slůvka :o)Ani nevím jestli tam nějaký takový režim mám budu ho muset více proštudovat :o)

      Vymazat
  13. Martinka,krásna červená jesenná úroda a fotky sú prekrásne.
    Pekný slniečkový víkend.
    Pá Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc moc děkuju :o)Tobě také přeju překrásný víkend :o)

      Vymazat
  14. Jů, muchomůrkobraní:-)) Máš je krásný Marti, a máš výdrž, já bych dala tak jednu a už by to letělo:-)))
    Lenka Ti sepsala podrobnou slohovku.... já mám nad stolem stovku žárovku a ještě mám rozsvícenou lampičku se šedesátkou. A stejně to není vždycky takový jak bych chtěla:-))) Na focení zblízka se koukni, od kolika cm makro máš. Jestli Ti můžu poradit, naťukej si do vyhledávače značku foťáku a zadej zboží. Plno obchodů má recenze a podrobný popisy a návody, ale chce to čas to najít.
    Měj se, Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko--muchomůrky šli krásně od ruky vůbec mě u nich nevadilo že jich dělám toliko :o)Děkuju moc za radu určitě to proštuduju :o) Měj se krásně...

      Vymazat
  15. Ahoj Marti, muchomůrky jsou parádní!!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Martinko, ten sraz mochomůrek se ti teda povedl - úžasné.
    Iva

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komentáře :o)
Občas jsem ve skluzu trošku s odpovídáním ale čtu Vás všechny poctivě hned ♥